juni 19, 2017

Edwin pakt wederom podium en Jacob rijdt een strakke race en verbetert zijn PR.

Zaterdag 6 mei was SeaVsat Racing weer aanwezig op het circuit van Assen voor de derde wedstrijd van het seizoen. De vrijdag ervoor is gebruikt om te trainen en testen van datasensoren op de motor van Edwin om goed beeld te krijgen van de vering.
Donderdagavond is het team afgereisd naar het TT circuit van Assen en hebben de hospitality opgebouwd, rond de klok van 21:00 stond alles gereed voor het race weekend.
Na een kop koffie zijn we gelijk begonnen samen met Walter Jansen van Raceplan om de motor van Edwin op te bouwen met sensoren voor de vering en remdruk en uitlezen van de ECU om zo data te verzamelen hoe de motor zich beweegt en gedraagt als Edwin er mee over het circuit rijdt. Hier zijn we tot in de nacht (01:30) mee bezig geweest, want diverse sensoren pasten niet op de bevestigingen die we hadden laten maken.

Training vrijdag 2 juni
De trainingen voor Edwin en Jacob verliepen erg positief met strakke en snelle rondetijden. Ook het mooie weer speelde hier een rol in uiteraard waar de beide heren erg blij mee waren. Edwin is gaan trainen met een nieuwe tandwiel verhouding 15/43 en reed gelijk in de 1:49ers. Bij Jacob zijn motor is de rijhoogte aangepast waardoor hij beter zijn lijn kan vasthouden en kon ook makkelijk zijn tijden rijden tegen zijn PR aan (1:56ers).

Kwalificaties
Edwin had in de eerste kwalificatie gelijk zijn ritme te pakken en kon al een 1:49 rijden. Na de eerste kwalificatie stond hij P6 en tijdens de tweede kwalificatie is Edwin met nieuwe banden en zwaardere voorveren gaan rijden wat erg goed heeft uitgepakt met een derde startplek als uitgangspositie. 
De eerste kwalificatie op zaterdag verliep voor Jacob niet helemaal zoals hij wilde. Er was veel verkeer op de baan wat oponthoud veroorzaakte. Met een rondetijd van 1:58 stond hij als 21ste gekwalificeerd na de eerste kwalificatie. Na een kleine aanpassing aan de motor heeft Jacob tijdens de tweede kwalificatie zijn tijd met 1,5 seconde verbeterd en mocht hij starten vanaf P18.

Race NK Procup 1000
Edwin had een goede start en kwam als tweede door de haarbocht en kwam na eerste ronde op kop te liggen. Hij heeft dit hele race vol kunnen houden, 7 rondes lang en reed dik onder zijn persoonlijk record met rondetijden van 1:47,9. Bij de laatste ronde werd Edwin voorbij gestoken en eindigde hij als tweede over de finish.

Edwin: "Het was een geweldige race en ik voelde mij sterk. Toen ik na de eerste ronde op kop kwam te liggen en dit goed kon vast houden had ik echt het vertrouwen om eerste kunnen worden, maar bij de laatste twee rondes begon ik grip in de achterkant te verliezen waardoor mijn rondetijden omlaag gingen. Hierdoor kon ik ook geen strijd meer leveren toen ik werd gepasseerd in de laatste ronde. Toch ben ik zeer tevreden en zie ik nog meer verbeteringen in de motor om sneller te kunnen rijden”.

Race NK Sportcup 1000
De wedstrijd van Jacob kreeg na tweede ronde al een rode vlag vanwege een ongeval waardoor een motor in brand vloog. Na de tweede start lag Jacob op 16de plek en heeft zijn race erg goed opgebouwd door iedere ronde iets te kunnen versnellen en uiteindelijk onder zijn PR reed met een snelle laatste ronde van 1:54,4 en als 12de over de finish kwam.

Graag wil het team de sponsors bedanken en de toeschouwers.
Graag zien we u weer 15 Juli op het TT circuit van Assen.